sälja bostad göteborg vardagsrum soffa

Sälja bostad

Vill du flytta? Vad kul, då hjälper våra mäklare dig med allt det praktiska som rör en bostadsförsäljning. En riktlinje är att du först måste sälja din bostad i Göteborg innan du köper något nytt vilket endast är en trygghet för dig. När du anlitar våra mäklare tar vi ansvar för allt från att värdera bostaden, fotografera bostaden, sköta marknadsföringen och all kontakt med potentiella köpare.

Tänk igenom dina krav när du vill sälja bostaden

Bostadsmarknaden är tuff och konkurrensen är hård både för säljare och köpare. Som professionella mäklare har vi alltid den rådande bostadsmarknaden i beaktning när vi ansvarar för din bostadsförsäljning. Vi undersöker marknaden, granskar de aktuella marknadspriserna och kommer gå igenom viktiga punkter som är bra att marknadsföra när vi ska sälja en bostad i Göteborg.

  • Bor du i en nyproduktion kommer vi behöva information om vilka eventuella tillval som gjordes i samband med produktionen. Valde du något speciellt kakel till badrummet eller valde du en stenskiva till köket?
  • Har du renoverat bostaden och i så fall vad?
  • Bostadens byggår.
  • Hur är kommunikationen?
  • Finns det tillgång till parkering i bostaden? Med mera.

För att din bostadsaffär ska bli lyckad gäller det att tänka smart och vara medveten om vilka krav du har på själva försäljningen. Om du endast vill få bostaden såld till ett bra pris kan du tryggt överlåta allt arbete till oss. Om du däremot har vissa krav gällande exempelvis tillträdesdatumet är det bra att meddela oss detta.

  • Vilket pris begär du för bostaden?
  • Hur ser du på den kommande flytten? När kan köparen tidigast få tillträde till bostaden?
  • Behöver du hjälp med styling av lägenheten inför fotograferingen? Med mera.

Ärlig kommunikation för de rätta förutsättningarna vid en bostadsförsäljning

Det är många faktorer som är avgörande för att din försäljning av bostaden ska bli lyckad. Det gäller att granska marknadspriserna så att vi kan sätta rätt pris på bostaden samt hitta rätt köpare som är villig att betala det begärda priset. Våra mäklare har lång erfarenhet från yrket och är med i Mäklarsamfundet för att garantera dig förstklassig service när du vill sälja din bostad i Göteborg.

Vi väljer att göra saker annorlunda. Vårt mål som mäklare är inte att ständigt öka flödet av kunder som vill sälja bostad i Göteborg eller sälja flest bostäder. Detta är såklart viktigt men vi drivs hellre av att du som kund är nöjd med det resultat vi levererar. Vi vill skapa lyckade bostadsaffärer för både dig som säljare av en bostad eller för dig som vill köpa en bostad.

Något som vi gör annorlunda från våra konkurrenter är att ha en transparent och ärlig kommunikation med dig. Vi är medvetna om att bostadsmarknaden är tuff och vill därför inte försköna sanningen om din bostads förutsättningar att bli såld. Vi säger helt enkelt som det är så att du får det rätta utgångsläget för att sälja din bostad i Göteborg.

Kostnadsfri värdering för ett bra utgångsläge

Ett första steg mot din nya bostad är att boka ett möte med våra mäklare. Då kan vi erbjuda dig kostnadsfri värdering av bostaden så att vi kan sälja din bostad i Göteborg till det begärda priset. Detta möte behöver inte innebära att du måste sälja din bostad eller att du måste flytta. Det beslutet kan du ta vid ett annat tillfälle. Däremot kan det vara bra och nyttig att testa om du kan sälja bostaden med vinst och se om det finns ett intresse.

Under vårt möte kommer vi gå igenom bostadens förutsättningar, hur marknadspriserna ser ut i bostäder i närliggande område och vilket pris du kan sälja bostaden för. Denna värdering är kostnadsfri och ger dig ett bra utgångsläge om du vill gå vidare i processen.

Vi säljer din bostad utifrån fem steg

Vi väljer att göra det enkelt för oss och erbjuder dig som kund en tydlig fem-stegs metod när vi ska sälja din bostad i Göteborg. Denna metod anpassar vi efter varje kund och de förutsättningar bostaden har men med denna metod kan vi sälja din bostadsrätt eller lägga ut ditt hus till salu för det begärda priset.

Första steget – Ett personligt möte:
Vem är du – Vi vill lära känna dig! En lyckad bostadsaffär grundar sig i en förståelse över vem du är och vilka behov du har. Därför är vårt första möte viktigt för att personligen diskutera hur vi kan hjälpa dig sälja din bostad i Göteborg. Vi värderar din bostad helt kostnadsfritt och är experter när det kommer till att lägga ut hus till salu eller lägenheter till salu.

Andra steget – Vi marknadsför din bostad till en relevant målgrupp:
Om du har bestämt dig för att sälja bostaden och har fått ett bra pris som motsvarar de aktuella marknadspriserna är det dags att hitta köpare. Vi arbetar med duktiga stylister, fotografer och en erfaren koordinator som ser till att din bostad lyfts fram på rätt sätt i både bild och text.

Tredje steget – Visning av bostad och budgivning:
Vi bokar in en eller två visningar av bostaden (vanligtvis under söndagar) för att bjuda in spekulanter som visat intresse på din bostadsannons. Därefter ser vi fram emot en spännande budgivning där vi håller dig uppdaterad varje gång ett nytt bud framförs.

Fjärde steget – Du hittade en köpare av bostaden:
Grattis, du har hittat en köpare till bostaden och som valt att betala det begärda priset, om inte mer, för bostaden. Vad kul! Våra mäklare kommer ta hand om all kontakt mellan dig och köparen när det sedan är dags att skriva kontrakt och slutföra bostadsaffären. Om det finns behov för det kan vår fastighetsbyrå även hjälpa till med besiktning, flyttstädning och flytthjälp.

Femte steget – Vi har fortsatt god kontakt:
Vi vill skapa en långsiktig och god relation med dig även efter avslutad bostadsaffär. Livet förändras ständigt och även fast vi hjälpte dig sälja en bostad i Göteborg idag kan det innebära ytterligare en bostadsförsäljning om några år framöver. Du är välkommen att höra av dig till våra mäklare för att prata om eventuella framtida bostadsförsäljningar, bostadsköp eller om du endast vill prata bostäder en regnig torsdag.

Boka ett möte för kostnadsfri värdering av bostaden

Vi är en framstående fastighetsbyrå som tar ett fast mäklararvode när vi ska sälja din bostad i Göteborg, erbjuder kostnadsfri värdering och personlig rådgivning inför din bostadsaffär. Vi ser fram emot att välkomna dig till våra lokaler för att hjälpa dig med din bostadsförsäljning och lägga ut ditt hus eller lägenhet till salu.

En vanlig rutin när man säljer en bostad är att man behöver ett nytt hem att flytta till. Då går du från att vara säljare av en bostad till att behöva köpa en bostad. När det är dags att köpa ny bostad är du välkommen att anlita oss för den processen så att vi kan hitta ett hus i förorten eller lägenhet i storstaden som passar dina kriterier och budget.

När du överlåter din bostadsförsäljning till oss erbjuder vi kostnadsfri värdering, fotografering och marknadsföring för att hitta rätt köpare.